Oldalak

This Site isn't "Green". It complies with Nature. And Nature is Colorful.

Items marked with * are bilingual or Visit an All-English site.

2017. március 14., kedd

Tiszta sor

Tiszta sor

"Valamit Valamiért"
Összefügg-e a közcsatornázottság és az ingatlan értéke?

[ Inog a csatornázott ingatlan? ]
Navigare nececce est„.
Magyarra ez így jön át: Hajózni muszáj. Valójában pedig azt jelenti: Tájékozódni muszáj.
Akkoriban – midőn e szólás központi szerepet kapott – éppen a világtengereken.
Az eredménye?
·       Amerika, majd Ausztrália, s számos stratégiai sziget felfedezése.
A hozadékok:
·       vérengzés és az őslakosság kiirtása a birtokba-vett területeken;
·       „árforradalom” Európában;
·       a rabszolgaság intézményesítése,
·       a felfedezett területek kifosztása,
·       a fehér-rassz életvitelének-gondolkodásmódjának a világra erőltetése…
Tagadhatatlan hogy volt mindeközben némi előbbre-lépés is; ám az összmérleg siralmas, a következmények pedig máig-hatóak.

„Csatornázni muszáj” – harsan ma frissen a nógató jelszó, s lépdel nyomában exkavátor, törvénykezés, s ideológia. Higiénia és szanitáció mögé bújva versengve ijesztget s ígérget: mígcsak a kész helyzet előáll és benne vagyunk a fejünk búbjáig, menthetetlenül.
Hogy ennek nem kellene így lennie, arról már többször is szólottam; rávilágítva arra a módszerre mely valódi megoldást kínál e területre, s háttérbetolt megalkotójára, ki még ezeken is túlmutat: a klíma-kezelés irányába, mely előtt a Világ jelenleg is csak tehetetlenül töprengve áll.[1]

De most és itt ezekről nem szólok. Az utca embere ilyenekre nem igazán figyel, az agyának jelentős részét uralja a globális propaganda. Az egyedi eset kálváriájára viszont hamarabb ráérez: a „Mindenkit érhet baleset” életszerűsége nyilván mélyebben ívódik érzésvilágukba mint az absztrakciókat igénylő eszmefuttatás.
Bemutatok hát egy egyedi esetet:
A csatornázás melletti érvelés grandiózus csomagjában benne van ez is: „egy újabb közszolgáltatás bevezetettsége nyilván emeli majd az adott ingatlan piaci értékét” – meglovagolva ezáltal a bennünk-lakó kufárt, ki mindent felejt ha megcsillan előtte a pénz.
Az alábbi fotókon látható egy frissen épített családi ház, mely előtt nem-sokkal azután ki lett alakítva egy „átemelő-állomás”.

 Ezen csatornázási műtárgy elfolyó vize egy tavacskában a háztól nem messze díszíti a terepet. A tavacskát befedő vastag zöld békanyál látványából mindenki szabadon azt gondolhat a víztisztítás eme egekbe-magasztalt módszeréről amit csak akar. Ha most a kandi figyelmet visszairányíthatom a házra, felfedezhető az ablakába kitett nagybetűs ELADÓ tábla. Vajon miért?
Az egyik lehetőség az, hogy a pénzsóvárság annyira hatalmába kerítette a tulajt hogy élni kíván a csatornázás áldásos ingatlanérték-felhajtóerejével. A másik az, hogy a hosszú évek alatt önerőből épített házát (nyomon követtem az építkezést, míg az idők során előtte rendre elbuszoztam) keservesen feladni kényszerül, mert nem kívánja hátralevő életét egy miazmás tó látványában és szélárnyékában leélni.




Ezen azért érdemes lehet elgondolkodni. Még azoknak is, akik ilyen affértól mentesen, odahaza magabiztosan trónolnak, s üdvözülten szabadulnak saját szaruktól, tiszta ivóvízzel öblítve le azt a közcsatornába, hogy aztán a következményeivel ne kelljen tovább gondolkodniuk; csak álmodozva járjanak, jobbító-öntudattól repedezve, múzeumból balett-előadásra, plázából szuper-shopba, zöld-fórumról öko-tüntetésre, önmagukat hitegetve ki-tudja mivel.

Navigare nececce est„ = Tájékozódni muszáj.   Csatornaügyben” is.
Különben olyan bűnöket követhetünk el, melyeket az Emberiség (ha még lesz túlélő) akként olvashat a fejünkre, miként mi, ma, a korai gyarmatosítók jó-szándékától hajtott lavinaszerűen bekövetkezetteket.
Dég,       2016. július 6.             Fuggerth Endre

Szükséges megjegyzések:
: Nem minden úgy van, ahogyan látszik. [Ennek legjobb tudói a vakok, a szemellenzősök, és akik háttal állnak a dolgoknak.]
:  alattiak jól-felfogott jelentése alapján, máris felmentésemet kell kérjem az ott megjelölt alanyi háttal-állóktól, akik e nem-kritizálható pozícionálásukat arra használhatják, hogy – velem tehát szemben állva – ellenem eljárást kezdeményezzenek, bizonyos kiderítetlenségek által előidézhető pontatlanságokból eredő torzításokból fakadó törvényi passzusokkal összeegyeztethetetlen sérelmezhetőségek okán. [Szabadon, hiszen nem vonja el figyelmüket a látóterükből száműzött valóság.]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése